Att sätta upp ett bokbord på stan är ett effektivt sätt att synas med sitt budskap och värva medlemmar. Men många drar sig nog för att göra det så ofta för att de måste kånka på ett bord som kanske väger uppåt 20 kg. Att ha affischer runt om bordet gör att ens budskap syns tydligt, men det är ju inte så kul att kladda med tejp eller försöka ställa upp plakat runt om bordet och hoppas på att vinden inte blåser omkull dem.

Lösningen blev att jag tillverkade ett hopfällbart ultralätt bord med inbyggda plakat.

Hopfällt bärs bordet i ett handtag, som en stor portfölj. En person kan lätt bära med sig allt som behövs för ett bokbord. Bordet i ena handen och informationsmaterialet i en väska i den andra (eller i en ryggsäck).

Storlek hopfällt: 57x80x7 cm
Storlek utfällt: Bordsyta 160x57 cm, höjd 76 cm
Vikt: Endast 5,5 kg inklusive 5 plakat!

Plakaten är gjorda av ultralätt foamboard (skumplast belagt med vit kartong) och kan hängas runt om bordet med hjälp av kardborreband, tre fram, ett på vänster sida och ett på höger sida. Plakatens storlek är 69x50 cm. När bordet är hopfällt ryms plakaten inuti det.

Bordet är gjort av trä (furu och masonit). Bordsytan är lackerad för att skydda mot fukt. Nästan inga spikar används, skruvar används istället, vilket gör bordet hållbart trots det tunna materialet.