Djurrätt - den interaktiva argumentsamlingen

"Det är bara stadsbor som är djurrättsförespråkare. De vet inte något om livet på landet."

För det första så är det där inte alls sant och för det andra så är det kanske just därför att de inte bor på landet? De kan inte påverka på något annat sätt. Dessutom tror jag aldrig att en vegetarian/vegan skulle ha en gård med "slaktdjur".

Helenah, 2003-05-23

Jag är född och uppvuxen på landet, inte på en gård men jag har haft många gårdar omkring mig och har sedan barnsben besökt och sett hur djuren har det. Anledningen till att jag blev vegan var att jag med egna ögon såg hur smågrisar kastrerades, hur nyfödda kalvar stängdes in i så trånga burar att de inte kunde vända sig för att inte "stjäla" sina mödrars mjölk, hur kor och grisar står instängda och fastfjättrade på hårda betongolv i mörka, skitiga lokaler i månader i sträck, hur gäss får huvudena kapade etc. Jag anser mig mycket väl veta hur livet på landet går till, och just därför kan jag inte blunda för det.

Stina "casiopeia" Jarenskog, 2003-05-28

Min morbror bor på landet, han har haft mjölkkor. När jag var mindre hjälpte jag honom att mjölka dem. Jag har sett kor med stora liggsår efter det hårda betonggolvet, jag har sett nyfödda kalvar skiljas från sina mödrar. Jag har druckit upp den där mjölken som skulle varit kalvarnas. Jag har sett kornas glädje när dom får gå ut på bete på somrarna. Jag har sett skräcken i deras ögon på väg mot slakten. Jag har sett hur levande varelser behandlas som maskiner, jag har sett de behandlas som om en traktor vore mer värd. Och jag tycker inte det ska vara så. Men jag har sett de fina delarna också, och det är dem jag vill stödja. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att ha egna kor och grisar, då kan man vara säker på att de haft de bra.

anna, 2011-08-13


Skicka in ett svar