Djurrätt - den interaktiva argumentsamlingen

"Djur äter djur. Människan är ett djur. Alltså äter människor djur."

Vilka andra djur stänger in bytena i små utrymmen så att de inte kan leva normalt? Ett lejon tar vad det behöver när det behöver det. Jag tycker inte att det är fel att äta kött i sig men så som människan gör det är inte normalt. Vi har så mycket och vi tar så mycket från djuren men vi fortsätter hela tiden att nedvärdera dem som försörjer oss på det mesta. Jorden tillhör inte människan, människan tillhör Jorden!

Sara Johansson, 2002-07-06

Haha! Djur äter djur? Tjena, visst. Äter hästar andra djur? Äter kor andra djur? Nej, vad bevisar att vi är köttätare? Vår kropp kanske är gjord för att bryta ner animaliska proteiner, men det kan ju lika gärna vara ost och mjölk.

Kerstin Delefelt, 2002-07-21

Djur våldtar djur. Människan är ett djur. Alltså våldtar människor. Oj, det blev inget bra argument det där helt plötsligt. Vet du varför? Jo, för att man inte kan moraliskt berättiga en handling utifrån om djur gör det och på den basen endast. För då kan man rättfärdiga våldtäckt på samma basis. Det går inte att acceptera en sak för att djur gör det, men en annan sak accepteras inte även fast djur gör det. Djur våldtar, stjäl, tillämpar kannibalism med mera, är det verkligen ett argument för människor att göra likadant?

Hedlund, 2002-11-24

Djur dödar och äter upp djur som är skadade och sjuka eller gamla. Människor dödar djur som är fullt friska och lämnar de sjuka kvar för att dö. Människor vill ju inte äta sjuka djur. Ickemänskliga djur bevarar naturens gång. Människor förstör och låter andra djur utrotas. Vi är det farligaste djuret på jorden. Inget annat djur har lyckats utrota lika många djur som vi har. Vi ger växtätande djur animaliska produkter. Vi gör andra djur till kannibaler. Se hur det gick för kossorna. Ja, de utvecklade en sjukdom som heter galna kosjukan. Allt på grund av människan. Egentligen borde människan utrotas, då kanske det skulle på sikt gå att återställa jorden som vi lever på. Det kanske var dumt sagt... men vi har har förstört så mycket som inte går att återställa. Ozonlagret blir aldrig detsamma.

Sara, 2003-03-13

Vi har ställt oss utanför allt annat i naturen, varför inte göra det med detta också? Det är ju dessutom nyttigare och bättre för miljön, fler får mat om vi inte äter djur.

Gabriel Collin, 2003-03-20

Kor äter faktiskt djur. Kor har setts äta självdöda harar och jag har till och med sett bild på det. Orsaken tros vara vitaminbrist. Finns det någon som har statistik på vitaminbrist hos köttätare kontra vegetarianer?

Berg, 2009-01-27

Att levande varelser lever på andra levande varelser är korrekt. Det är även naturligt. Dock är dagens köttproduktion så långt ifrån naturligt man kan komma. Det låter som att du vill leva enligt naturens regler, och då kan jag starkt avråda dig från att betala in pengar till köttbranschen eftersom det enda den gör är att förstöra miljön och mörda miljarder djur varje år.

Lotta Wiberg, 2011-02-27


Skicka in ett svar